De Venezolaan vind het niet terecht dat hij het imago van brokkenpiloot heeft toebedeeld gekregen van de media. Volgens de coureur van Lotus heeft hij gewoon de pech dat hij vaker bij incidenten betrokken is geweest dan andere coureurs. In een interview met het Braziliaanse Globo Esporte deed Pastor Maldonado zijn beklag.

Ik heb liever dat mensen een ander beeld van mij hebben, een beeld dat klopt. Ja, ik was betrokken bij incidenten. In de Formule 1 is het normaal dat er dingen gebeuren. We zijn met elkaar aan het vechten en iedereen doet zijn best om posities te winnen.

Tijdens de laatste race in Hongarije kreeg Maldonado een flink aantal straffen voor de kiezen. Zeker één straf zou volgens de enkelvoudig Grand Prix-winnaar niet terecht zijn geweest.

Ik vind dat ik geen schuld had aan de touché met Sergio Perez [Maldonado kreeg hiervoor een drive through-penalty en twee strafpunten]. We waren aan het vechten om een positie. Het was een race-incident waar niemand schuld aan had., zo zei Pastor.

Het lijkt wel alsof de media constant op zoek zijn naar dingen om mijn talent te verhullen en mijn imago te beschadigen.

Enterf1.com kwam met een lijst waarin elk incident stond aangegeven, waarbij Pastor Maldonado was betrokken. Een indrukwekkend aantal van 43 incidenten/botsingen en crashes waarbij Hongarije 2015 niet eens werd meegeteld.

Het was bijna direct duidelijk als je via de BBC keek. Crash? Someone lost his car, must be Maldonado.

Wat jullie? Geef je mening via het forum! Wordt gratis lid van de leukste Nederlandstalig Formule 1-forum van België en Nederland!

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!