In een interview met Sky News heeft Button duidelijk gemaakt, dat de keuze door te gaan of te stoppen aan het eind van 2015 geheel bij hem lag.

“Het was geheel mijn keuze dit keer. Ik heb veel gesproken met Ron Dennis maar ook met anderen.
We bespraken de ideeën en plannen voor volgend jaar, er zitten veel grote verbeteringen aan te komen en dat is ook nodig. Het afgelopen jaar is een enorme leercurve geweest, er is nogal wat gebeurd. En dan nog zo’n jaar, daar heb je dan geen zin in. Maar ik heb een goed gevoel, en de sfeer in het team is goed!”

Er waren in de afgelopen maanden veel geruchten over een rol als presentator voor Jenson Button in de nieuwe line-up van het BBC televisieprogramma Top Gear. Niemand had raar opgekeken als Jenson Button, wereldkampioen in 2009 met BrawnGP, er aan het einde van dit jaar mee zou stoppen. Button maakt echter nog geen plaats voor Stoffel Vandoorne, maar gaat nog minstens een jaar de uitdaging aan om van Mclaren weer een leidend team te maken in het Formule 1 veld.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!