Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve heeft zijn gepeperde mening gegeven over het gedrag van huidig wereldkampioen Lewis Hamilton sinds de Brit het kampioenschap won in oktober.

Sinds Hamilton het kampioenschap met zekerheid op zijn naam had geschreven, kwam plotseling Nico Rosberg bovendrijven met een verschroeiende vorm, waar Hamilton geen greep meer op kon krijgen.

Villeneuve vindt nu dat naast een dipje qua prestaties, de Brit zijn moraal en gedrag vooral een ferme duik namen.

Misschien heeft het verliezen van het kampioenschap in de Verenigde Staten Rosberg psychologisch en mentaal wakker geschud. Ik weet niet waarom, maar na dat moment was hij een echte killer, en Lewis reageerde hierop bijzonder slecht en hij liet echt een slechte kant van zichzelf zien. Hij heeft bewezen dat hij niet nederig kan zijn.

Hij heeft drie keer het kampioenschap gewonnen, maar hij lijkt niet blij te kunnen zijn. Hij gedraagt zich als een klein verwend kind wie zijn speeltje is kwijtgeraakt. Hij gedraagt zich tot nog toe niet als een groots kampioen, stelde de Canadees.

Villeneuve is niet de enige die kritiek heeft op Hamilton. Onder meer Britse oud F1-rijders Martin Brundle en Derek Warwick hekelen het gedrag van de wereldkampioen en vonden zijn afwezigheid bij de Autosport Awards ongepast. Volgens verschillende media zou Hamilton in Canada hebben verbleven toen het evenement plaatsvond.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!