De grote veranderingen in de regels die vanaf 2017 actief worden zou er misschien wel toe kunnen leiden dat Adrian Newey opnieuw zijn magie kan tonen bij Red Bull en dat zijn motivatie opnieuw terugkeert.
De beroemde designer van Red Bull nam dit jaar een stap terug, weg van de F1, om zich op andere projecten te focussen. Recent werd hij nog gelinkt met een rol bij F3 team Van Amersfoort.

Red Bull adviseur Helmut Marko ontkent deze laatste link.

Dat is ondertussen al opgehelderd. Het Van Amersfoort team ontkende zelf dat hier enige sprake van was.

Het staat echter wel vast dat Newey ondertussen samenwerkt met zeiler Ben Ainslie op zijn project binnen de America’s Cup.

We hebben een glijdend contract met Adrian, verklaarde Marko. Afhankelijk van onze en zijn noden verdeelt hij zijn tijd tussen Formule 1 en andere activiteiten. Op dit moment is de verdeling ongeveer 50/50.

Marko is er echter van overtuigd dat dit percentage zal veranderen nu dat de F1 eindelijk heeft beseft dat er veranderingen moeten doorgevoerd worden om snellere en meer agressieve wagens en motoren te creëren.

Adrian heeft veel aan de wagen van dit jaar gewerkt. Maar niet met de volle 100% inzet die er de vorige jaren wel was. Hij wist dat we niet konden winnen, wat hij ook probeerde met de wagen.

Maar nu de nieuwe regels voor het chassis worden doorgevoerd in 2017 ruikt hij opnieuw bloed, en hij zal samen met ons sterk terugkomen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!