Waar het allemaal begon, gisterenavond bij een brief van Michelin gericht aan de FIA:“Na beraad hebben we de conclusie getrokken dat we niet zullen deelnemen aan de race onder de huidige omstandigheden en de huidige layout van het circuit.”

Het antwoord van Charlie Whiting, de Race Director, luidde: “Zoals in onze brief is uitgelegd: jullie teams hebben de keuze tussen ofwel te vertragen in bochten 12/13, een band gebruiken die niet gebruikt is tijdens de kwalificatie en zo een penalty oplopen, of regelmatig van banden wisselen tijdens de race voor de veiligheidsmaatregelen.
Aan hen de keuze, wij hebben niets toe te voegen.”

David Coulthard (Red Bull-Ford, Michelin):“Het valt op dat ondanks de grootte van onze sport we geen oplossing konden vinden. Het is begrijpelijk dat de toeschouwers en supporters boos zijn. Dit zal nog lang een bittere nasmaak geven, maar als coureurs moeten we de opdrachten navolgen die ons opgedragen worden.”

Een persverantwoordelijke van Ferrari (Bridgestone): “We gingen zowieso racen. We werkten er een hele dag en een heel weekend aan voor deze race. Het is erg jammer voor de duizenden mensen hier op het circuit, maar de verantwoordelijkheid en de schuld van dit vertoon ligt overduidelijk bij Michelin.”

Flavio Briatore (Renault, Michelin): “Het kon ons niets schelen dat Ferrari de punten zou hebben. Wij wilden van start gaan voor de fans en de toeschouwers. Ik vind het erg jammer voor de televisiekijkers over de hele wereld. Maar als je een gebroken ophanging hebt kan je de garage inrijden en die vervangen, als er iets met je banden scheelt ligt het moeilijker en moet dat worden opgelost door Michelin.”

Paul Stoddart (Minardi-Ford, Bridgestone): “Ik wou niet van start gaan, maar vermits onze grootste concurrent Jordan wel reed hadden we geen keuze. Dit is helemaal geen race. Dit is een optocht.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter