De voorzitter van de Internationale Automobiel Federatie, Max Mosley, reageert verbittert op de gebeurtenissen van gisteren in Indianapolis. Volgens Mosley was dit een situatie die er zat aan te komen, en hij begrijpt niet waarom Michelin de voorgestelde oplossingen niet aanvaardde.

“Het lijkt er op dat de Michelin teams, zoals gewoonlijk, geen reserveband hebben meegebracht naar Indianapolis. Daardoor hadden ze een prestatieprobleem en vroegen ze om het circuit aan te passen om hun probleem op te lossen.”

“De FIA heeft hen een paar voorstellen gedaan om hen veilig te laten deelnemen binnen de limieten van de banden. Maar blijkbaar hebben ze ervoor gekozen geen enkele van deze opties te gebruiken.”

“Daardoor zijn de Formule 1 en de autosportfans de grote verliezers. De FIA wacht op het rapport van onze waarnemers in Indianapolis voor we beslissen om verdere stappen te ondernemen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter