Bandenfabrikant Bridgestone kijkt uit naar Monaco waar de meest prestigieuze GP van de kalender zal worden verreden. De 63e GP van Monaco is de race waar iedere coureur van droomt om te winnen.

Daarnaast is de race ook een grote uitdaging voor de bandenleveranciers. De mensen van Bridgestone hebben zich gefocust om de juiste weg te vinden tussen grip en duurzaamheid om er zo voor te zorgen dat de coureurs van Ferrari, Jordan en Minardi in staat zijn om gedurende de hele race met vertrouwen te kunnen racen en dat ze competitief zullen zijn.

Directeur van Motorsport, Hiroshi yasukawa hoopt in ieder geval dat de GP van Monaco hun meer succes zal brengen dan de de voorbije race in Spanje.  ” Na de teleurstelling in Spanje zijn we erop gebrand om onze teams het komend weekend weer hun ware potentie te kunnen laten tonen. Verleden jaar wist Rubens Barrichello nog een podiumplaats te halen. Met het harde werk van ons technisch personeel in de afgelopen periode hopen we dan ook dat hij en Michael Schumacher in staat zullen zijn om aanspraak te maken op de topplaatsen.  “

Ook technisch manager Hisao Suganuma verwacht dat Bridgestone de voorbije weken de juiste keuzes heeft gemaakt: ” Monaco is een heel speciale race, het is de enige race die op straat wordt verreden en het is ook de langzaamste baan met veel nauwe bochten. Dat betekent dat de tractie van de achterkant van de wagen heel belangrijk zal zijn. De bandencompounds zullen zacht zijn, dit omdat de baan van zijn natuurlijkheid erg glad is. Alleen de regel van ��n band voor de kwalificatie en race zullen ervoor zorgen dat de compounds niet zo zacht zullen zijn als die in de voorbije jaren.  “

” Van voorgaande jaren hebben we geleerd dat de voorbanden in het begin van de race last kunnen hebben van graining en de slijtage, als de race langer onderweg is zal de slijtage zich meer op de achterbanden zetten. Er zijn dus veel zaken waarmee we rekening moeten houden bij de bandenkeuze. De testweek met Ferrari op Fiorano heeft ervoor gezorgd dat we een goede keuze konden maken. Het wordt zeker een interessante race.  “ aldus Suganuma.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!