Bij Toyota kunnen ze opgelucht ademhalen. Het team mag alle punten die het dit seizoen al behaalde behouden, dat zegt FIA-voorzitter Max Mosley.

Net voor het Pinksterweekend zorgde een Brits autosportmagazine voor de nodige beroering door te melden dat Toyota zonder geldige nationale racelicentie aan het F1 seizoen begonnen was, en dat het team pas begin mei over de geldige papieren beschikte voor de superlicentie. Dit zou het in het ergste geval kunnen betekenen dat het Japanse team alle behaalde punten zou worden ontnomen.

Max Mosley heeft de gemoederen gekalmeerd door in de Italiaanse krant Gazetta dello Sport op te laten tekenen dat Toyota nu geen straf krijgt. Mosley: ” Er komt geen straf voor Toyota, al reden ze tot aan de GP van Spanje zonder de FIA versterkte licentie. Hier was geen bedrog in het spel, het was een domme vergissing.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!