De GP van Monaco wordt de 200e race voor Mercedes-Benz in de F1. Het Duitse merk begon met het rijden van Grands Prix in 1954, met Juan Manuel Fangio en Karl Kling. Later leverde het bedrijf motoren aan Sauber en McLaren.

Mercedes liet een tijdje de autosport links liggen. Na een gruwelijk ongeluk in 1955 in Le Mans, hielden de Duitsers het voor bekeken. Acht mensen in het publiek kwamen tijdens die race om het leven, toen Pierre Levegh met zijn auto de tribune op vloog. In de jaren ‘90 nam het Duitse merk de draad weer op en kreeg Sauber de beschikking over de sterke Krachtbronnen.

De samenwerking met McLaren begon vanaf 1995. Inmiddels bezit Mercedes 40% van de aandelen van het team. Het wereldkampioenschap werd gewonnen in 1998 en 1999 met Mika H�kkinen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!