De Japanse bandenfabrikant, Bridgestone tonen zich blij met de vooruitgang en de resultaten van het eerste �niet-seizoen� testen.

Ieder jaar is er wel een of ander team dat zich terugtrekt uit de samenwerking met Bridgestone, dit heeft als gevolg dat Bridgestone nog vier teams kan bevoorraden van rubber.
Deze week heeft Bridgestone een uitgebreid testprogramma afgewerkt met Ferrari en Sauber.
Sauber met ��n wagen en Ferrari met drie wagens, bij de wagens van Ferrari werden maar liefst 24 extra sensoren aangebracht, dat om nauwkeurige data te verzamelen van de bandenprestatie.

Hisao Suganuma, technisch manager van Bridgestone Motorsport:

“We hadden deze week een grootschalig testprogramma op de agenda staan met Ferrari en Sauber, en dankzij hun medewerking en inzet hebben we het meeste van ons programma kunnen afwerken.

Dit was de eerste wintertest en het is bemoedigend dat we zo een hoeveelheid aan data wisten te vergaren.
Er waren enkele interessante resultaten aangaande ontwikkeling en constructie, we kijken dan ook reikhalzend uit naar het gebruik van deze data, zodat we een stap verder kunnen zetten op het gebied van de ontwikkeling.”

Ook volgende week zal er getest worden in Spanje, Bridgestone zal dan ook verder testen op hun rubber.
In totaal zullen er ongeveer 20 soorten banden getest worden en een totaal van ongeveer 1200 banden gaan gebruikt worden.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter