Eindelijk was het dan zover deze week, na een periode van zes weken, die voor sommigen een eeuwigheid leken te duren, mochten de teams dan eindelijk weer gaan testen. Het team van BAR begon het testseizoen met een driedaagse test op het circuit van Barcelona. Takuma Sato nam plaats in de wagen van afgelopen jaar, de BAR Honda 005, en Jenson Button in de concept car voor 2004. De concept car is een tussenstap tussen de oude wagen en de nieuwe BAR Honda 006 die in februari gepresenteerd zal worden.

Tijdes de test werden er dus al onderdelen getest voor de wagen van volgend jaar. Naast de nieuwe Honda motor voor 2004 werd er ook voor het eerste gereden met de Michelin banden. BAR stapte namelijk onlangs over van Bridgestone naar Michelin. De tests verliepen zonder grote problemen, Button reed de twee laatste dagen maar liefst 740 km terwijl ook Sato niet stil zat en reed in totaal 114 ronden.

Jenson Button:

“Ik ben erg blij dat ik weer mocht rijden. Het team concentreerde zich op het doorlopen van de gewoonllijke procedures en werkt aan de betrouwbaarheid. Na dinsdag, waarop we enkel wat installatie rondjes reden, reed de wagen erg vlotjes. Ik denk dat we hebben bereikt wat we wilden bereiken, namelijk kilometers maken. De nieuwe Honda motor presteerde goed en is betrouwbaar, wat een goed teken is. Dit was ook de eerste test met Michelin, en zoals verwacht hebben we veel geleerd van de verschillen qua setup. Het team zal nu veel werk verzetten om het beste uit de banden te krijgen tijdens de laatste twee tests van dit jaar. De tijden waren in ieder geval bemoedigend en het is goed dat we komende week nog meer kilometers gaan maken, maar dan op Jerez.”

Takuma Sato:

“Het was een heerlijk gevoel om weer terug te keren in de cockpit, Suzuka leek immers al lang geleden. Mijn engineer, Jock Clear, en ik hebben samen hard gewerkt de afgelopen drie dagen en we bouwen op dit moment een goede relatie op die begon in Suzuka. We begrijpen elkaar goed en we zijn bezig met mijn persoonlijk setup. Het was ook leuk om Jenson weer te zien en te beginnen waar we geeindigd waren in Japen. Samen kunnen we een zeer sterke wagen ontwikkelen tijdens het testen. Ik was zeer verheugd met zijn commentaar over de concept car en ik kan niet wachten om er zelf in te rijden.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter