De Grand Prix van Frankrijk is voor 2004 nog niet definitief van de kalender gehaald. Er is dus nog altijd een kans dat we ook volgend jaar Magny Cours zullen bezoeken.

Het hoofd van de FFSA, de Franse motorsport bond, bevestigde gisteren dat er nog altijd onderhandelingen gaande zijn over het behoud van de Grand Prix. De race zou eerst niet door kunnen gaan door financi�le problemen van het circuit. Nu wil de FFSA, onder leiding van Jacques Regis, alsnog proberen de benodigde zeven miljoen Euro bij elkaar te verzamelen. Dit moet gebeuren voor 12 december, want dan zal de FIA haar oordeel vellen.

Jacques Regis:

“De FFSA wil dat Frankrijk ook volgend jaar een Grand Prix binnen zijn grenzen heeft. De Franse Grand Prix staat al sinds 1950 op de kalender en is een van de vijf oudste races in het kampioenschap.”

Even was er nog de hoop dat Paul Ricard het evenement zou kunnen overnemen. Maar Regis bevestigde dat als de race doorgang zal vinden, dat op Magny Cours zal zijn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter