Ross Brawn wil af van gridstraffen en het DRS-systeem. Volgens Brawn zitten de Formule 1-fans niet op gridstraffen te wachten.

Coureurs krijgen gridstraffen als motoren of versnellingsbakken worden gewisseld.Brawn: Ik haat het feit dat races worden beïnvloed door technische mankementen. Als het tijdens de race gebeurt is er niks aan te doen, maar fans kunnen het niet verkroppen als hun favoriete coureur achteraan moet beginnen, alleen omdat hij een nieuwe motor heeft.

De nieuwe regels voor motoren worden in 2021 ingevoerd, mogelijk kunnen er dan pas wijzigingen in het reglementen worden gemaakt. Brawn hierover: Ik zou graag al eerder een oplossing willen. Misschien kunnen we een andere straf bedenken, zoals puntenaftrek in het kampioenschap van de constructeurs. Of helemaal geen straf en de technische problemen gewoon accepteren.

Brawn wil ook af van DRS: Onze ambitie is om voor 2021 auto’s te onwerpen die het DRS-systeem niet meer nodig hebben. De huidige wagens zijn zo ontwikkeld dat ze optimaal kunnen presteren als er zich geen andere auto’s op het circuit begeven. Dat willen wij veranderen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.