Mercedes teambaas Toto Wolff heeft een verklaring gegeven over waarom Mercedes niet achter Fernando Alonso aanzit om hem te strikken voor 2018.

Alonso is nog altijd wereldwijd aanzien als een van de beste rijders in de sport, en met zijn contract dat ten einde loopt is het de kans voor de top teams om hem binnen te halen. Met Ferrari en Red Bull die hun rijders al hebben vastgelegd voor 2018, is het enkel nog kijken naar Mercedes, waar Bottas nog geen contractverlenging kreeg. Maar Wolff heeft nu nogmaals gezegd dat Mercedes geen intentie heeft om Alonso onder contract te brengen.

Daar hebben we het al over gehad. Fernando heeft een geschiedenis bij Mercedes die niet altijd getuigd van een goede relatie. Hij is zonder twijfel een waanzinnige piloot, maar hij is geen optie voor ons.

Alonso heeft één jaar in zijn carrière met Mercedes aandrijving gereden, in 2007, toen hij ook voor McLaren reed. Het team kwam dat jaar echter in een felle storm terecht vanwege een spionageschandaal, waarvan de details als eerste door Alonso naar de buitenwereld werden gebracht. Het team kreeg een monsterboete van 100 miljoen dollar en werd gediskwalificeerd in het kampioenschap. Met de relatie compleet verzuurd verliet Alonso het team opnieuw eind 2007.

McLaren was dus vergevingsgezeind toen het team Alonso in 2015 onder contract nam, maar Mercedes zelf wil niet meer geassocieerd worden met de Spanjaard.

Wolff gaf aan dat Mercedes een contract van een jaar zal voorleggen aan Valtteri Bottas, zodat ze in staat zijn om binnen twaalf maanden opnieuw al hun opties te bekijken op de transfermarkt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.