Mercedes mag niet aan de Young Driver Test, welk van 17 t/m 19 juli op Silverstone gehouden wordt, deelnemen als straf voor Pirelli-gate. Het team voerde afgelopen mei na afloop van de Grand Prix van Spanje met Pirelli een bandentest uit, dat door het Internationaal Tribunaal als illegaal werd beschouwd.

Red Bull en vooral Ferrari suggereerden dat Mercedes er met die sanctie makkelijk vanaf is gekomen, maar in gesprek met Autosport stelt Mercedes-teambaas Ross Brawn dat het missen van de Young Driver Test wel degelijk een zware straf is.

Het is jammer dat bepaalde teams het doen voorkomen alsof het mislopen van de rookietest niets voorstelt, want het is in onze ogen zeker wel een zware straf. We hebben de afgelopen dagen namelijk eens goed gekeken naar wat het missen van de rookietest voor gevolgen heeft, en het staat buiten kijf dat er behoorlijk wat zaken zijn die we voor de rookietest op het programma hadden staan, nu helemaal niet meer kunnen testen, aangezien we daar tijdens de raceweekends simpelweg geen tijd voor hebben., verklaart Brawn.

Wat dat betreft denkt Brawn dan ook dat Mercedes zeker nadelige gevolgen zal ondervinden, terwijl hij nog steeds volhoudt dat zijn team weinig heeft geleerd van de bandentest: De rest kan tijdens de rookietest een volwaardig programma afwerken en zo’n 1500 kilometer rijden, terwijl wij met Pirelli 1000 kilometer hebben gereden en alleen maar banden hebben getest en geen tijd hadden voor iets anders.