Red Bull Racing zou van plan zijn om zelf een illegale test met de RB9 uit te voeren, onder dezelfde voorwaarden als Mercedes. De Oostenrijkse renstal zou hiermee de autoriteit van de FIA testen en bereid zijn om een reprimande plus een schorsing voor de young drivers-test te accepteren voor het vergrijp.

Onze favoriete autosportadviseur Helmut Marko, die de berichten dat Red Bull overwoog om de rookietest over te slaan en zelf een bandentest af te werken, af doet als een sarcastisch bedoelde opmerking: Wij zouden de regels nooit bewust overtreden.:

Maar Marko bestreed wel de woorden van Ross Brawn, omtrent de rookietest: Tijdens de Young Driver Test heb je helemaal geen tijd voor serieus testwerk, omdat de coureurs die achter het stuur zitten eerst nog moeten leren hoe een Formule 1-auto werkt., zo zegt hij tegen Sport Bild.

Mercedes heeft daarentegen drie dagen met hun vaste coureurs getest, dus het staat vast dat ze er voordeel uit hebben gehaald, zoals het tribunaal ook in haar uitspraak heeft bevestigd, aldus Helmut Marko.