Ross Brawn vertrouwt erop dat de bolide van Mercedes dit seizoen goede resultaten zal neerzetten, ondanks dat de Duitse renstal in de eerste twee Grands Prix slechts één punt heeft gescoord.

In de eerste GP’s kwam aan het licht dat de W03 kampt met bovenmatige bandenslijtage. Brawn denkt dat na een grondige analyse van de problemen de goede resultaten niet lang op zich zullen laten wachten.

We hebben een te klein raamwerk waarin de auto opereert, legt de Brit uit. We moeten dat vergroten en meer tolerantie inbouwen in de manier waarop we de banden gebruiken. Onze snelheid tijdens de kwalificatie vertelt ons dat het fundament voor de prestatie er is. Je kan niet die rondetijden rijden als je niet genoeg neerwaartse druk, pk’s of een goed chassis hebt.

Voor succes is het gebruik van de banden op de juiste wijze van vitaal belang. En het hangt af van een aantal factoren, inclusief set-up, de neerwaartse druk die een auto genereert en de benadering van de coureurs. Binnen de set-up hebben we de mogelijkheden om de juiste oplossing te vinden. Maar het is een leerproces., aldus de naamgever van de (constructeurs)kampioen van 2009.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *