imageBoutsen, de laatste Belg die ooit een Grand Prix won zegt dat Spa-Francorchamps het slachtoffer is van de F1 politiek.

Zoals we reeds weten werd maandag aangekondigd dat Spa in 2003 niet op de kalender zal staan door het verbod op tabaksreclame van de Belgische regering.

In een interview op de Engelse zender BBC radio 5 gaf Boutsen de volgende uitleg: �Het is ofwel iedereen of niemand maar niet alleen ��n race zoals nu. Door het zo te doen laat men nu blijken dat Formule 1 een financi�le organisatie is, een grote organisatie dat niets meer te maken heeft met sport, maar ja het was al altijd zo en zo zal het ook blijven.
Het is gewoon triestig dat de mooiste race verdwijnt van de kalender.

Ik begon en eindigde mijn carri�re op Spa en reed er veel wedstrijden, het is niet omdat ik Belg ben dat ik dit zeg, het is gewoon wat iedereen zegt. Onder andere Michael Schumacher heeft al verscheidene keren herhaald.
Spa is het mooiste circuit op de wereld, het meest interessante en het meest uitdagende en het mag gezegd worden dat financi�le aspecten het recht hebben om het zomaar te laten verdwijnen.
E�n van de meest befaamde bochten in de motorracerij is zonder twijfel Eau Rouge, het is een enorme uitdaging.

Spa is nog ��n van de weinige natuurlijke circuits die er heden nog bestaan, het is geen opgesmukte plaats op een stukje land.
Het maakt nog gebruik van normale wegen die aangepast zijn om het Formule 1 gebeuren te ontvangen.

Als Belgen kunnen we alleen maar beamen wat Boutsen zegt over het ter ziele gaande circuit van francorchamps.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter