Jules Bianchi zal ook in 2014 rijden voor het team van Marussia. Dit maakte het team wereldkundig aan de vooravond van de Koreaanse GP.

De 23-jarige Fransman maakte dit seizoen zijn debuut in de koningsklasse bij Marussia. Bianchi maakt deel uit van het opleidingsprogramma van Ferrari en mede door de deal tussen Ferrari en Marussia, Ferrari wordt motorleverancier van het team, komt de contractverlenging niet als een verrassing.

Marussia staat op een tiende plek in het constructeurskampioenschap door een dertiende plaats die Bianchi bereikte in Maleisië. De jonge Fransman is blij met zijn contractverlenging zo blijkt uit zijn reactie op het nieuws. Vanaf de eerste dag voel ik mij volledig thuis bij het team. We zijn het seizoen goed begonnen en hoewel de uitdagingen steeds groter werden hebben we belangrijke lessen geleerd die volgend jaar van pas kunnen komen, aldus de 23-jarige Jules Bianchi.

Ik ben blij dat ik ook volgend jaar deel mag uitmaken van het team wanneer we aan een nieuwe uitdaging beginnen. Ik wil ook graag de Ferrari Drivers Academy bedanken voor de steun gedurende mijn loopbaan, vertelt de Marussia rijder.

Wie de teamgenoot wordt van Bianchi in 2014 is nog niet duidelijk. Max Chilton zal nog even in onzekerheid moeten afwachten over zijn voortbestaan in de Formule 1. De Brit neemt een grote zak met geld mee, maar is desondanks nog niet bevestigd door het team voor 2014. Teambaas John Booth verklapte dat hij hoopt zo spoedig mogelijk het rijdersduo bekend te maken. Een naam is dus al bekend: Jules Bianchi.