Rubens Barrichello keert volgend jaar mogelijk terug in de Formule 1. De 41-jarige Braziliaan is een van de kandidaten voor een stoeltje bij Sauber.

We weten dat hij ervaring heeft en dat hij graag weer zou rijden in de Formule 1. Laten we zien wat er gebeurt. We zullen binnenkort mededelingen doen over de bezetting in 2014., zo gaf teambaas Monisha Kaltenborn van Sauber toe aan Autosport.

Het is in elk geval uitgesloten dat de Braziliaan al op 24 november van dit jaar aan zijn thuisrace op Interlagos deelneemt namens Sauber. In het paddock wordt gefluisterd dat Sauber zo mogelijke sponsors uit Brazilië over de drempel zou willen helpen.

Ik zie geen reden om onze huidige bezetting voor die race te vervangen. Nee, dat gaat niet gebeuren!, kondigde Kaltenborn alvast aan.

Barrichello is met liefst 322 Grands Prix de meest ervaren Formule 1-coureur aller tijden. Hoewel hij de sport al eind 2011 verliet, liet hij onlangs weten dat de koningsklasse van de autosport wat hem betreft geen gesloten boek is.

Waar Kaltenborn wijselijk [?] over zwijgt, is dat Rubens Barrichello de voorkeur geniet van de Russische investeerders. Immers is ‘Barri’ een geschiktere leermeester voor Sergey [of Sergei] Sirotkin, dan bijvoorbeeld een Massa of Sutil. Tevens zou het verschil tussen Sirotkin en de recordveteraan minder groot worden, zodat Sergey er ‘beter’ uit ziet op de baan.

De afgelopen jaren reed Barrichello in de IndyCar en in de Braziliaanse Stock Car V8-series. Het is ons nog onbekend wat mevrouw Barrichello van diens plannen vindt…