De manager van Jules Bianchi, Todt jr.,zegt dat Ferrari de Fransman graag bij een team in de ‘middenmoot’ ziet acteren.

De Franstalige F1i schrijft dat Sauber de volgende halte zou kunnen worden voor Jules in 2014. In ruil daarvoor zou Ferrari een gunstigere deal willen maken voor de motoren. Nicolas Todt zei dat de 24-jarige Bianchi tot nu toe een goede indruk heeft gemaakt, ondanks dat de Ferrari-protegé rijdt voor het achterhoedeteam van Marussia.

De Zwitserse krant Blick bericht dat Felipe Massa een optie is voor Sauber als ze in Maranello zijn contract niet verlengen. De Braziliaan heeft, niet geheel toevallig, ook Nicolas Todt als manager. Dat zijn er dus twee coureurs met een connectie met Ferrari en Nicolas Todt.

Echter vertelde Massa eerder te zullen stoppen, als zijn contract met Ferrari beëindigd.

Hoewel Bianchi voor een klein team uitkomt, doet hij het prima in de Formule 1. Dat is vrij zeldzaam. Ferrari houdt zijn verrichtingen nauwlettend in de gaten en ze willen dat hij zijn carrière vervolgt in de middenmoot, op weg naar een eventuele toekomst in Maranello., aldus de zoon van de huidige FIA-president.

Waarschijnlijk zal de optie in het contract van Robin Frijns, om hem volgend jaar te laten racen, hierdoor niet worden gelicht en zo beginnen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek te vallen.