Nee, het is geen typfout. Niet MotoGP coureur Max Biaggi, maar FIA GT kampioen Thomas Biagi zal in december voor Midland gaan testen op het circuit van Jerez de la Frontera.

Biagi: “Na een succesvolle carri�re in de GT-wagens ben ik erg blij om voor de eerste keer de kans te krijgen om mijn talenten te laten zien in een Formule 1 wagen. Aangezien het een belangrijke test is, zal ik eerst nog een intensief trainingsprogramma doorlopen. Ik wil alvast het team bedanken voor het geloof in mijn kunnen, voor het geven van deze mogelijkheid. Ook mijn manager, Eva Baldassin, was hierbij erg belangrijk.”

Thomas Biagi (29) heeft al aardig wat ervaring. Zo reed hij al in 1994 in de Italiaanse F3 en reed hij in de jaren negentig vele races in de F3000. In 1999 stapte hij over naar de Euro F3000 Series, waar hij tot en met 2002 vooraan meereed. De laatste jaren is hij actief in de FIA GT series, dit jaar rijdend voor Maserati.

Het is niet zijn eerste keer in een Formule 1 auto zoals hij beweert. Al in 1995 mocht hij eens een Minardi testen en in 2000 en 2004 mocht hij zelfs plaatsnemen in een Ferrari. Of zou hij dat alweer vergeten zijn?

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!