Aanstaande zondag zal de Nederlander Charles Zwolsman tijdens de race in Mexico City zijn debuut maken in de CART Series. Dit als beloning voor zijn titel in de Toyota Atlantic Series. Zwolsman zal gaan rijden voor Team Australia, voorheen Walker Racing, als vervanger van Marcus Marshall.

De 26-jarige coureur uit Lelystad werd daarin verrassend kampioen. Als debutant reed hij in zijn allereerste race, zonder veel getest te hebben, van de laatste naar de derde plaats. Zwolsman maakte pas dit jaar de overstap naar het land van de onbegrensde mogelijkheden. Daarvoor kwam hij twee jaar uit in de F3 Euro Series.

“Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg bij Team Australia. Na het winnen van het Atlantic kampioenschap heb ik hard moeten trainen om plaats te kunnen nemen in deze wagen met 750 pk. Dit is de grootste uitdaging in mijn carri�re ooit, aangezien ik plots driemaal meer pk achter mijn rug heb dan de rest van het jaar. Hoewel ik natuurlijk zo hoog mogelijk probeer te finishen, moet ik ook realistisch blijven. Dit is de perfecte mogelijkheid om aan een raceweekend in de Champ Cars te wennen, voordat ik ga proberen volgend jaar het hele seizoen te rijden. Deze race geeft me de kans om me te bewijzen, hopelijk raken mensen in mij geinteresseerd voor volgend seizoen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!