De Italiaanse motorcoureur Max Biaggi komt volgend jaar in de MotoGP samen met de Amerikaan Nicy Hayden uit voor het fabrieksteam van Honda. Dat is maandag op de website van het motormerk bekendgemaakt.
De viervoudig wereldkampioen in de 250cc werd het afgelopen seizoen derde in de zwaarste klasse, rijdend voor een satellietteam van Honda. Rossi, die in november tijdens een training zijn been brak, reageerde verheugd op zijn nieuwe status. “Het is ieders droom op een echte Honda te mogen rijden en het was altijd een doel van me.” Biaggi voelde zich de afgelopen jaren in het nadeel ten opzichte van zijn landgenoot en Yamaha rijder Valentino Rossi omdat hij niet beschikte over volledig Honda materiaal.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter