Eric Verhoef is genezen van de Dakar Rally. Na tien slopende woestijntochten is het virus eindelijk uitgewoekerd in de 37 jarige motorcrosser uit Veldhoven. “Ik zet er definitief een punt achter”, zei hij zondag in Dakar, waar hij nog een fraaie derde plaats behaalde in de slotproef op het strand van het Roze Meer.

Hij eindigde zijn tiende Dakar op de 23e plaats in het algemeen klassement, dezelfde klassering als negen jaar geleden bij zijn debuut. “Ik heb dit jaar geprobeerd dankzij een betere voorbereiding hoger in het klassement te eindigen. Maar ik wist na mijn val vroeg in de rally dat dat er niet in zou zitten.”

Verhoef kon een goed klassement helemaal vergeten na de beruchte zevende etappe, de marathonproef waarin hij net als vele andere deelnemers zonder benzine kwam vast te staan in de woestijn. “Ik was woedend op de organisatie. Ze mogen de rally zwaar maken, maar de deelnemers wegsturen met te weinig brandstof is belachelijk.”

En dan was er nog de dood van twee rallyvrienden, de Spanjaard Jose Manuel Peres en de Italiaan Fabrizio Meoni. “Perez was echt een maatje van me en voor Meoni had ik enorm respect. Het was dit jaar vooral mentaal een zware rally. Maar Dakar halen geeft zo’n enorme voldoening, dat valt moeilijk uit te leggen. Ik heb veel jaren genoten van dit avontuur, maar nu is het over. Ik wil mezelf dit grote financi�le en lichamelijke risico niet meer aandoen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *