De ware inhoud van het Concorde akkoord, de overeenkomst dat elk team met Bernie Ecclestone sloot, en die onder meer de verdeling van de prijzengelden regelt, zullen we nooit volledig kennen.

In een interview met F1 racing magazine verklaart Paul Stoddart, teambaas van het kleine Minardi, dat elk team jaarlijks een som geld moet overmaken aan Ferrari.

De onthulling kwam er na de vraag of de FIA een lichte voorkeur voor Ferrari zou hebben. Paul Stoddart repliceerde:

“Neen, maar…Ferrari heeft een speciale status.  “

 

“Waarom moet elk team een som geld overmaken aan Ferrari, elk jaar opnieuw, zoals het beschreven staat in het Concorde akkoord?

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat een team als Minardi bijvoorbeeld, met zo’n klein budget, elk jaar opnieuw een cheque moet uitschrijven op naam van Ferrari? Er is geen logische verklaring voor.

Het enige antwoord dat we krijgen is dat dit is uit erkenning voor hun historische bijdrage aan de sport.”

Daarnaast is Paul Stoddart ook ontevreden over de invloed die Ferrari heeft op de reglementen voor het volgende seizoen.

 

“Er circuleren geruchten, waarvan ik niet weet of ze waar zijn of niet, die zeggen dat de reglementen voor 2005 geschreven zijn door een groep mensen, waarvan er 18 op de loonlijst van Ferrari staan.

Het zijn slechts geruchten, maar Max Mosley gaf eerder al openlijk toe dat de FIA Ferrari om raad gevraagd had.

Ik heb zeer veel respect voor Ferrari, in het bijzonder dan voor Michael Schumacher, maar als een team dat de voorbije jaren het kampioenschap domineerde, en dat de komende jaren ook zal doen, de regels mag schrijven, klopt er iets niet. Het is toch duidelijk dat ze die dan zullen schrijven zodat het hun goed uitkomt?

Geloof me vrij, “

voegt Stoddart eraan toe, “Ferrari wint de titel in 2005 en 2006. En er is niets dat we eraan kunnen doen.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter