Takuma Sato in een B.A.R.-HondaZit er meer achter de overname van British American Racing door Honda? Of is het gewoon toevallig dat net op dit moment wordt aangekondigd dat Takuma Sato wel eens bij zijn huidige werkgever zou kunnen blijven? De Japanner kreeg vorige maand te horen dat de twee coureurs voor volgend seizoen bekend zijn en dat hij daar niet bij is als vaste racecoureur. Sato zelf zei vandaag op de persconferentie van Honda dat hij verschillende aanbiedingen heeft gekregen van enkele teams. Over welk team en om welke positie het gaat zegt de Japanner er wel wijselijk niet bij.

“Welk team het wordt verklap ik nog niet,” zegt de 28-jarige Japanner. “Maar ik heb er al enkele aanbiedingen van gekregen. Er zijn veel mogelijkheden voor volgend seizoen. Ik geef de moed niet op en zal proberen het beste uit de situatie te halen en ik ga zeker proberen om in de Formule 1 te blijven rijden.”

Een andere mogelijkheid is het Midland F1 van Alex Schnaider. Teambaas Colin Kolles maakt er geen geheim van dat ze graag Takuma Sato een racezitje aanbieden, mede door motorleverancier Toyota. Japanners zijn solidair onder elkaar en ook Toyota ziet graag Sato in de Formule 1 blijven. Honda heeft intussen ook even vermeld dat ze bereid zijn motoren te leveren aan een een mogelijk team om de overstap te maken naar de Formule 1, maar meer zegt men er ook niet over.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter