Williams zal vandaag niet meer deelnemen aan de laatste dag van de eerste wintertest in Barcelona, dat maakte het team zopas bekend op hun website en op Twitter.

De crashes van Lance Stroll hebben kennelijk een impact gehad op het FW40 chassis, waardoor het team het niet veilig acht om vandaag te rijden. Hun verklaring klonk als volgt:

Na een grondige inspectie van de wagen gedurende de nacht werd er schade aangetroffen aan het FW40 chassis. Daarom zal het team vanwege veiligheidsoverwegingen niet deelnemen aan de test van vandaag. Een tweede chassis zal deze namiddag worden voorbereid, zoals gepland. Deze bolide zal worden ingezet gedurende de tweede testweek.

Stroll liet aardige tijden optekenen de afgelopen dagen, maar maakte nog veel fouten die hem twee keer duur te staan kwamen. Nu is ook Felipe Massa er de dupe van, want van de Brazliaan werd verwacht dat hij vandaag zou rijden.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!