Max Verstappen trekt een spray van jewelste op het rechte stuk van “zijn” Circuito de Cataluña

Mercedes grote problemen met elektronica, Verstappen snelste op natte baan, Toro Rosso wisselt motor

De natte test van vandaag is zonder heel bijzondere incidenten verlopen. Omdat Lance Stroll gisteren onfortuinlijk crashte met de witte Martini Williams (klinkt als een lekkere versnapering nietwaar?) kon zijn team niet deelnemen aan de test van vandaag. Dat is een enorme pech voor het Britse team van Sir Frank, want juist die natte test is natuurlijk waardevol.

Mercedes had al snel vanmorgen panage; Elektrisch gedonder. Natte baan, natte auto, kortsluiting? Hopelijk horen we dat nog.

Vanmiddag heeft Toro Rosso niet meer gereden. Het Italiaanse team heeft heel de dag niet meer dan één rondje kunnen afleggen. Een motor wisselen is natuurlijk geen kleinigheidje, maar een hele dag niet kunnen rijden doet vermoeden, dat er misschien meer aan de hand was. Kvyat en Sainz redenbeide slechts één ronde.

Grosjean reedt voor HAAS de meeste ronden vandaag: 118 stuks. Dat is mooi, dat zijn zo’n beetje twee raceafstanden.


Romain Grosjean kijkt tevreden terug op zijn 118 rondjes van vandaag

Onze nationale troetelknul deed er 85. Dat is netjes. De RB13 was met Max Verstappen erin de snelste als de baan nat was. Niet, dat dat veel zegt tijdens de tests, maar het is wel leuk.


Max Verstappen in actie op de vierde dag van de eerste test in Barcelona

Ferrari was vooral onopvallend door gewoon consistent hard te werken, probleemloos te testen en de beste tijden op droog neer te zetten. Tevreden gezichten in de derde garage alom. Räikkönen kan terugkijken op een geslaagde test.


Räikkönen in actie tijdens de vierde dag van de eerste testsessie in Barcelona

Tot slot moet ons iets van het hart: door een hardnekkige en algemene overbelasting kon GPPits vandaag niet verschijnen met een live blog van de vierde trainingsdag. We hopen dat voor volgende week te kunnen voorkomen.

Tot volgende week!


Vooral Ferrari blijft het de eerste test van 2017 goed doen, zowel in tijden als in aantal ronden gemeten


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!