Het finale doek is gevallen over Manor Racing aangezien eigenaar Stephen Fitzpatrick heeft laten verstaan via mail aan de FIA dat het zich terugtrekt uit het kampioenschap in 2017. Het startbewijs van het team gaat hiermee onherroepelijk verloren.

Eerder dit jaar al ging het moederbedrijf Just Racing Services failliet en mocht men een kruis zetten door een start aan het nieuwe seizoen. Er werd lang onderhandeld met overnamekandidaten, maar na het verstrijken van de laatste deadline maakten de meeste werknemers hun kastje leeg en verdween Manor in het niets.

Recent doken er echter geruchten op dat er een nieuwe levenslijn gevonden was via Chinese investeerders die gelinkt zijn aan het Manor LMP2 team dat deelneemt aan het World Endurance Championship. Het startbewijs zat namelijk bij een andere firma dan het moederbedrijf en die kon men wel nog overnemen. Het team zou dan pas later aan het seizoen beginnen in Rusland zodra de reeds ontworpen auto klaar was, maar de Chinezen konden geen overeenkomst bereiken met Fitzpatrick.

Het verlies van Manor betekent waarschijnlijk, dat Liberty Media samen met de FIA moet gaan bekijken hoe men op de lange termijn de grid weer uit kan breiden.

Zeven seizoenen hield de formatie het vol in de koningsklasse onder verschillende eigenaren en namen, maar nu is verhaal tot zijn eind gekomen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!