De Hongaar Zsolt Baumgartner maximaliseert zijn kansen op deelname aan de vrijdagtests op het Hockenheim-circuit. De 22 jaar jonge man zal de eerste Hongaar ooit zijn om in een F1-wagen te rijden tijdens een GP-weekend, door deel te nemen aan twee uur durende testsessie in Duitsland en over een maand in Hongarije. Hij gaat dat doen in de derde Jordan-Ford-bolide.

Baumgartner heeft vorig jaar al eens een test gedaan in een Jordan, maar hij had z’n eerste degelijke run maandag tijdens een 50 kilometer lange shakedown op het zuidelijk circuit van Silverstone.

“Ik was echt blij dat ik toen een kans kreeg om een F1-wagen te besturen in normale omstandigheden. Ik reed vorig jaar in de Jordan EJ-12 in het weekend van de Hongaarse GP, maar dat was slechts een demonstratie van drie ronden,” zei Baumgartner.

“Ik hoop dat ik goed werk kan leveren met de ingenieurs en het team in Hockenheim en ik wil hen mijn beste prestatie laten zien, dat is m’n doel.
Ik ken het circuit omdat ik er vorig jaar in Hockenheim in het F3000 geracet heb en dit weekend zal ik er weer racen. Ik ken de baan goed genoeg van vorig jaar en mijn favoriete stuk is zeker en vast het stadion-sectie,”

aldus de blije Hongaar.

Laten we zien wat hij ervan terecht brengt, en wie weet zien we volgend seizoen een Hongaar in de Formule 1-races…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter