Iedereen wist het al half, maar het is dan eindelijk toch officieel: Rubens Barrichello komt volgend seizoen uit voor BAR-Honda. Dat maakte het team vanmorgen bekend.

Rubens BarrichelloZoals iedereen weet verlaat Barrichello zijn huidige werkgever Ferrari om plaats te maken voor zijn jongere landgenoot Felipe Massa. Voor zijn tijdperk bij Ferrari, dat begon in het jaar 2000, reed de Braziliaan nog bij Stewart (het huidige Red Bull Racing dat eerst nog Jaguar Racing is geweest) en bij Jordan.

Sinds zijn debuut in 1993 heeft Rubens deelgenomen aan 212 races waarin hij 482 punten scoorde en 61 keer op het podium heeft gestaan. Hij heeft ook 9 zeges op z’n palmares.

De reactie van Rubens Barrichello luidde als volgt: “Het boeit me zeer te bevestigen dat ik BAR Honda zal vervoegen in 2006. Ik wil graag iedereen bij Ferrari bedanken voor zes fantastische jaren. Ik heb veel races gewonnen met hen en ik ben er trots op het team geholpen te hebben om tot nu toe vijf constructeurswereldkampioenschappen te winnen.”

“Maar mijn doel blijft de rijderstitel te winnen en om dat te volbrengen voelde ik dat ik een nieuwe motivatie nodig had. Ik bekijk BAR Honda’s vooruitgang al een hele tijd en ik ben geraakt door de spirit en de vastberadenheid van een team dat alle juiste ingredi�nten heeft om races te winnen en verder te gaan om wereldkampioenschappen te winnen. Ik kan niets spannender bedenken dan werken met het team en Honda om onze gedeelde ambities samen te bereiken.”

Een beetje professionaliteit voor de rest van het seizoen is nog wel gewenst, maar dat zal er niet aan ontbreken volgens de 33-jarige Brazliaan: “Uiteraard heb ik nog werk bij Ferrari tot het einde van het seizoen, maar ik ben heel blij over de fantastische tijden waarvan ik weet dat ze nog voor me liggen.”

BARBAR’s teambaas Nick Fry gaf ook reeds een reactie. “Het tekenen van Rubens laat een nieuwe, boeiende mijlpaal in BAR’s ontwikkeling en in Rubens’ eigen carri�re zien,” aldus Fry. “Dit is een sterk en succesvol team dat vastberaden is zijn WK-ambities te vervullen en we hebben er vertrouwen in dat deze snel gerealiseerd zullen worden.”

“Niet alleen is Rubens een uitstekende rijder,” zo ging Fry verder, “maar hij heeft ervaring met het bouwen van race- en kampioenschapswinnend team en deze vaardigheden zijn zeer belangrijk aangezien we werken om BAR Honda naar het volgende niveau te brengen. Het feit dat we ons zo snel ontwikkeld hebben tot een aantrekkelijk voorstel voor rijders van Rubens’ niveau is een fantastische verdienste van het team. We zijn verheugd dat Rubens ons enorme potentieel erkent en ons wil helpen om onze droom te realiseren in de niet al te verre toekomst.”

Fry voegde er nog aan toe: “Ik wil ook graag Ferrari bedanken voor al hun samenwerking in verband met het toelaten dat Rubens volgend jaar bij ons komt.”

Yasuhiro Wada, directeur van de race-afdeling van Honda, tenslotte, zei in het kort dat zijn team graag zal samenwerken met Barrichello vanwege zijn ervaring en talent. Ook de Japanner is ervan overtuigd dat het verleden van Rubens hem zal helpen om BAR Honda’s doel van het winnen van een WK te vervullen.

De druk is nu van de ketel. De vraag blijft echter: wie zal moeten plaatsmaken voor Rubens? Jenson Button staat onder contract bij Williams en zal waarschijnlijk tegen zijn zin daarheen moeten trekken, maar Takuma Sato presteert minder goed dit seizoen en velen denken dan ook dat hij volgend seizoen niet meer zal racen voor BAR. We zullen zien…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *