Pedro de la Rosa zal vrijdag in Istanbul de derde McLaren besturen, in Duitsland en Hongarije was Alexander Wurz de vrijdagcoureur van dienst.
Komend weekend zal het de negende keer zijn dat de Spanjaard voor McLaren rijdt tijdens een raceweekend, de race in Bahrein meegerekend, waar hij Montoya (afwezig wegens een schouderblessure) mocht vervangen.

“Eerder dit jaar heb ik de kans gekregen om het “Istanbul Speed Park” te bezoeken, het circuit was toen zo goed als afgewerkt. Het is een prachtige baan met interessante en unieke bochten. Ik kijk er heel erg naar uit om vrijdag opnieuw te gaan rijden,” vertelt de McLaren-testcoureur.

De la Rosa vervolgt: “Vooral de keuze van de banden kan wel eens een doorslaggevende rol gaan spelen. Omdat we niet over data beschikken van het circuit, wordt het kiezen van de banden op vrijdag uiterst belangrijk met het oog voor de race op zondag.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!