Rubens Barrichello heeft aan zijn team gevraagd om hem vroeger te laten gaan. Het contract van de Braziliaan bij Ferrari loopt nog tot het einde van dit jaar, waardoor kan hij nog niet testen voor zijn nieuwe team Honda. De eerste test staat pas in januari gepland omdat de Franse teambaas al eerder te kennen had gegeven Barrichello niet vroeger te laten gaan.

“Ik hoop dat Jean Todt me de toestemming zal geven om al te testen bij Honda in december.” aldus de Braziliaan die reeds vorige week zijn zitje paste in de Brackley fabriek van BAR. “Ik heb een jong team gezien met honger naar succes. Ook de nieuwe windtunnel, die in maart in gebruik zal worden genomen trok onmiddellijk mijn aandacht.”

Ondertussen heeft de opvolger van Barrichello bij Ferrari, Felipe Massa, zijn eerste tests al achter de rug.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!