Nico Rosberg zal volgend seizoen aan de zijde van Mark Webber de eer van Williams verdedigen. Rosberg is de 20 jarige zoon van Keke Rosberg, de wereldkampioen van 1982.

F1 Nico Rosberg De strijd voor het tweede zitje bij Williams ging tussen de testrijder Antonio Pizzonia en Rosberg. De plaats kwam vrij nadag Jenson Button besliste om zijn contract af te kopen en bij BAR te blijven.

De Williams is volgend seizoen uitgerust met een Cosworth motor, dezelfde combinatie die zijn vader 24 jaar geleden naar de wereldtitel leidde.

Rosberg zal zijn debuut in de Williams-Cosworth V8 maken op 29 november, in Barcelona.

Frank Williams:  “Ik denk dat ik de enige in de paddock ben die vanuit de grond opgewonden is over zijn komst in de Formule 1. Hij heeft zowel natuurlijk talent als een goede dosis intelligentie. Dat heeft hij aangetoond in zijn analyse van de techniek en de testdata toen hij testrijder was. “

Nico Rosberg: “Ik hoop dat ik het aantal overwinningen van mijn vader (vijf, red) kan verbeteren. Ik zal hard werken om net zo goed als hem te zijn, maar ik wil niet met hem vergeleken worden.

Ik heb een erg snelle teamgenoot, zeker als het over ��n snelle ronde gaat. Ik zal veel van hem leren en zal proberen hem te evenaren en te verslaan.  “

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter