Takuma Sato zal met een gerust van start kunnen gaan in zijn thuis Grand Prix. Hij kreeg vandaag namelijk de bevestiging dat hij ook in 2005 aan de start zal verschijnen in een BAR. Het team bevestigde dat Sato heeft voldaan aan de verwachte prestaties; zodoende nam het team de optie op voor komend seizoen.

Sato kende een jaar vol ups en downs. Naast veel opgeblazen motoren in het begin van het seizoen startte hij ook vanaf de eerste rij op de N�rburgring en stond hij in Indianapolis als tweede Japanner ooit op het podium. Ook kwam hij enkele keren sterk naar voren nadat hij in het achterveld had moeten starten.

Wie zijn teamgenoot wordt bij BAR is nog altijd onduidelijk. Officieel heeft Button nog een contract voor komend seizoen, maar het mag bekend zijn dat de Brit liever naar Williams vertrekt. Hij heeft daar immers al een contract getekend. Het is nu wachten op de uitspraak van het Contract Recognition Board voor we meer duidelijkheid krijgen in deze zaak.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter