Vitantonio heeft een werkelijk fantastisch seizoen achter de rug in de F3000. Hij won maar liefst zeven van de tien races en kijkt nu uit naar een plekje in de Formule 1. De eerste geruchten waren dat hij bij Sauber zou gaan rijden komend seizoen, maar met de komst van Villeneuve naar het Zwitserse team zal dat niet doorgaan.

Nu wordt de Italiaan echter in verband gebracht met Ferrari. De Italiaanse pers bericht dat Liuzzi een contract voor enkele jaren heeft gesloten met de renstal uit Maranello. Volgend seizoen zal Liuzzi dan gaan testen, met de mogelijkheid door te groeien naar het race team. Het zou heel goed mogelijk zijn dat Liuzzi dan volgend seizoen ook de derde Sauber zal besturen op de vrijdagen om ervaring op te doen. Het mag immers geen geheim zijn dat Ferrari en Sauber erg nauw met elkaar verbonden zijn.

Voorlopig is het nog wachten op de offici�le bevestiging. Vast staat de Liuzzi op dit moment gewild is in de Formule 1, de kans dat hij alsnog naast de F1 grijpt is daarom zeer klein…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter