Voormalig Formule 1-coureur John Watson (Formule 1 tussen 1973 en 1985) beschuldigt de BRDC ervan dat ze niet genoeg moeite doen om de Grand Prix van Engeland op de kalender te houden. In het magazine The People verteld hij dat Silverstone

“het niet verdient om de Engelse Grand Prix te organiseren.

Ze (de BRDC) hadden dit moeten voorzien en wanneer ze tot dit besef kwamen moesten ze een stapje opzij zetten en iemand anders de enorme som aan Bernie laten betalen. Het was de verantwoordelijkheid van de BRDC om ofwel een initiatief te nemen ofwel om gewoonweg te zwijgen. Zo konden ze een voorstel indienen aan Ecclestone waarmee hij tevreden zou zijn geweest. Maar ze leven helemaal niet in de 21ste eeuw.”

Silverstone staat voorlopig nog naast de kalender voor volgend seizoen. De definitieve versie komt volgende week woensdag vrij, op 13 oktober. Pas dan weten we of we volgend jaar zullen starten met 18 of 19 races. De kans blijft echter wel bestaan dat Engeland blijft, maar alleen moet er dan een som worden neergeteld van �1 500 000, en of die gevonden wordt op een weekje tijd valt af te wachten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter