Het Italiaanse magazine Autosprint meldde onlangs dat testcoureur Luca Badoer het team van Ferrari zal verlaten. Voor de 40-jarige Italiaan zou geen plek meer zijn bij de renstal na de aanstelling van Jules Bianchi als testrijder.

Ferrari heeft ook Giancarlo Fisichella en Marc Gene nog onder contract als testers. Badoer was sinds eind jaren negentig van de vorige eeuw testrijder bij het Italiaanse team en legde zo’n 150.000 kilometers af. Hij mocht als vervanger van de geblesseerde Massa twee Grands Prix racen en ontving toen veel kritiek voor zijn gebrek aan competitiviteit.

Een Engelse journalist had de bijnaam “Look how Bad U Ar” (briljant, hahahaha) als verbastering voor zijn naam verzonnen. Maar als coureur in de sport, welk op allerhoogste niveau opereert, moet je daar mee overweg kunnen. Maar nee, Badoer belegde toen een persconferentie waarin hij juist de media de schuld gaf, dat Ferrari besloot hem geen derde GP te laten rijden. Dat werd niet gezien als een sterke actie, het bevestigde eerder het zwakke imago van Badoer in de F1!

Aanvankelijk werd er aangenomen dat Badoer zich zou richten op de straatauto’s, maar blijkbaar wilt Ferrari helemaal van Badoer af. Wat Badoer nu gaat doen, is nog niet bekend gemaakt.