Fernando Alonso is verkozen als de beste coureur van 2010 in de ogen van de F1-teambazen!
Bij wijze van een onderzoekstraditie aan het einde van elke seizoen, vroeg het Britse AUTOSPORT aan de huidige 12 teambazen om hun top 10 van het afgelopen kampioenschap aan te wijzen.

Hun individuele (geheim gehouden) resultaten, werden vervolgens omgezet in het nieuwe puntensysteem (25-18-15-12-10-8-6-4-2-1) om zo te laten zien wie volgens hen het beste presteerde. Hoewel Alonso een dramatische GP beleefde in Abu Dhabi, wist de Spanjaard kampioen Sebastian Vettel te verslaan in de volgens de teambazen.

Alonso versloeg daarin Vettel met negen punten, nadat de stemmen van alle teambazen werden opgeteld. Vorig seizoen (2009) was Alonso nog als vierde geëindigd! Hoewel hij naast de wereldtitel greep, heeft Alonso het seizoen 2010 voor Ferrari uitgeroepen als de beste in zijn carrière. Alonso won vijf races in zijn eerste jaar voor het rode team uit Maranello.

Ik ben zeer verheugd te vernemen dat de meerderheid van de teambazen mij uitkozen als hun beste coureur van het jaar, al had ik liever tegelijkertijd ook het WK gewonnen, zei Alonso.

Er is nog een andere reden om te beweren dat het een geweldig seizoen is geweest, ondanks de teleurstelling in de laatste race. Het team en ik zijn altijd blijven vechten tot de laatste race, zonder ooit op te geven. Zelfs toen het allemaal een verloren zaak leek te zijn, hebben we gewerkt aan een opmerkelijke comeback. Volgend jaar zullen we het beter doen, maar ik zal 2010 nog altijd blijven herinneren als een prachtig jaar

Teambaas Stefano Domenicali: Ik ben blij en trots dat Fernando is beoordeeld door mijn collega-teambazen als de beste coureur van het afgelopen jaar. Hij had een fantastisch seizoen. Het is geen geheim dat hij een getalenteerde coureur is, maar ik moet zeggen namens iedereen bij Ferrari dat het een eer was voor ons om met hem te werken vanuit menselijk perspectief. Fernando was een drijvende kracht en ons doel volgende jaar zal zijn, om hem en Felipe een auto te geven die concurrerend is op het allerhoogste niveau vanaf de eerste race

Vettel, de ‘toprijder’ van 2009 volgens de teambazen, ondanks niet winnen van de kroon, versloeg Lewis Hamilton voor de tweede plaats. Red Bull’s Mark Webber kwam op de vierde plaats overall.

Nico Hulkenberg, die door Williams werd weggestuurd na dit seizoen, maakte het beste indruk om als de enige rookie in de top tien te zitten.

De volledige resultaten van de “2010 AUTOSPORT Teamboss” ‘top 10 rijders’, Ferrari’s stem kwam overigens te laat binnen om te worden opgenomen, zijn:

1. Alonso   229
2. Vettel   220
3. Hamilton  196
4. Webber   146
5. Kubica   129
6. Button   86
7. Rosberg   68
8. Hulkenberg 17
9. Massa    17
10. Barrichello 11