De contractverlenging van Barrichello heeft hem blijkbaar veel zelfvertrouwen gegeven, want hij deed gelijk een aantal opvallende uitspraken.

Zo vind Rubinho dat Villeneuve zijn vertrek uit de Formule 1 geheel aan zichzelf te wijten heeft. Vooral zijn arrogante opmerkingen richting Jenson Button zouden hem hebben genekt. Voorafgaand aan het vorige seizoen zei Villeneuve namelijk dat Button slechts een hype was en dat hij zichzelf zou moeten bewijzen om Villeneuves respect af te dwingen.  Dat deed hij dan ook en hij scoorde zeventien punten, tegen de zes van de Canadees.

Door dit soort uitspraken zou Villeneuve zich onmogelijk maken voor de meeste Formule 1 teams volgens Barrichello:

“Hij krijgt nu de rekening gepresenteerd voor al zijn uitspraken. Aan het begin van het seizoen zei hij dat hij geen respect had voor Button. Nu moet hij betalen voor zijn arrogantie. Toch blijft Jacques een goed coureur, ik hoop dat hij alsnog een plaatsje krijgt ergens.”

Een andere opvallende uitspraak was dat hij gelooft dat hij wereldkampioen kan worden de komende drie jaar:

“Ik verwacht races te winnen en mijn droom om wereldkampioen te worden te verwezenlijken. Door het contract te verlengen heb ik er in ieder geval drie kansen bij gekregen om voor de titel te gaan.”

Nu is het wachten op het moment dat Coulthard gaat aankondigen dat ook hij dit jaar toch echt wereldkampioen gaat worden…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter