Het zat er aan te komen, de FIA stewards en de Suzuka officials gaan bespreken wat er moet gebeuren met de vrije trainingen en de kwalificatie.
Het ziet er naar uit dat de typhoon op zaterdag zal toeslaan, ondertussen is de typhoon al uitgegroeid tot een super-typhoon en deze zou met een snelheid van 200 km/u over het circuit razen.

De organisatoren van de Japanse GP willen dan ook het circuit afsluiten om veiligheidsreden.
De tenten met de merchandising hebben hun tenten al afgebroken.

Op vrijdag namiddag zullen de officials besluiten wat ze doen.
De FIA zal dan ook moeten beslissen wat ze gaan doen, de kans bestaat dat de zaterdag helemaal wegvalt, vanwege eventuele schade aan gebouwen en infrastructuur.

Ondertussen werd al bekendgemaakt dat de twee kwalificatie sessies verplaatst worden naar zondagmorgen om 9 uur de pre-kwalificatie en om 10 uur de kwalificatie. De race blijft op hetzelfde uur en zou dus om 14.30 uur moeten starten.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter