Voor de Engelse F1-fans is het de laatste dagen bang toekijken en zien wat er allemaal gemeld wordt wat betreft het nieuws over hun favoriete sport. Bernie Ecclestone heeft de Grote Prijs van Silverstone immers geschrapt van de kalender voor 2005. Het zou de eerste keer zijn ooit in de Formule 1, dat er geen GP wordt gereden op Britse bodem.

Een dag later gaf diezelfde Ecclestone weer wat hoop aan Silverstone, en nu doet er een gerucht de ronde dat de Grand Prix met redelijke zekerheid gered is. Onderhandelingen tussen de eigenaars van het circuit te Silverstone en de grote heren van de F1 zouden reeds ver gevorderd zijn, en er wordt een verklaring verwacht voor de start van het raceweekend te Japan.

Het probleem zat ongeveer als volgt in mekaar: de Britse regering weigerde om geld uit te trekken voor de BRDC, de Britse Club van Racepiloten, die het circuit in bezit heeft. Maar nu zou er toch een financi�le tegemoetkoming zijn om de BRDC uit de puree te halen: de ca. 1.300.000 euro die er te weinig was om een GP te mogen organiseren, zou alsnog op de tafel worden gegooid.

De Britse minister van Sport, Richard Caborn, zou nu veel meer hoop hebben op een behoud van de GP.

“Hij is nu veel zekerder dat een overeenkomst zal kunnen gesloten worden dan vorige week”, verklaarde een bron die dicht bij de minister staat.

“De twee partijen hebben nuttig onderhandeld en ze weten beiden dat de Grote Prijs teveel is voor hen om op te geven.”

“Ook al is het nog niet 100% zeker, heeft de minister goede hoop dat er een aankondiging zal zijn voor het einde van de week.”

De deadline ligt op 13 oktober, want dan zal de voorlopige kalender doorgespeeld worden aan de FIA, die er dan zijn oordeel over zal vellen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter