Fernando Alonso heeft er een zeer interessante race opzitten. De Spanjaard kwam traag weg en lag na een spin al meteen om de laatste plaats. Hij vocht z’n weg naar voor en eindigde uiteindelijk als vierde.

Als je wint pak je zeven punten op je dichtste tegenstander. Vandaag nam ik er twaalf op Vettel. Het was dus een betere race dan in Bahrein. Ik ben heel blij, zeker als je de race bekijkt. Na de eerste bocht lag ik al meteen op de laatste plaats. Deze beloning is dan ook fantastisch.

Ik was niet echt zeker of ik wel punten kon scoren. Maar als je de tijden bekijkt dan zie je dat ik op de intermediates twee seconden sneller was dan de rest. Ik gaf er niet meer om. Ik dacht: ‘Ofwel crash ik, ofwel win ik een plaats. Het was vol in de aanval.’

Ik ben zeer, zeer blij met de wagen. Ik geniet van het feit dat je er zeker van kan zijn dat hij doet wat je wilt. Al start ik liever als eerste met een saaie race. Het was een interessante race als je kijkt naar het inhalen en verdedigen.

Ik vind niet dat Felipe me had moeten voorlaten. We zijn ook met elkaar aan het vechten. Het is de tweede race, er is niks dat je nu kan doen. Trouwens, mijn banden waren toen al niet meer al te best.

Ik heb er alles uitgehaald en ben me beginnen concentreren op Hamilton en Webber. Ik was blij met de vierde plaats. Felipe en Robert mochten van mij strijden om de tweede.

By peter