Lewis Hamilton vroeg zich een vijftiental ronden voor het einde van de race af wanneer de Ferrari’s gingen pitten. Z’n ingenieur liet weten dat hij er snel weer achter zou zitten. Dat was het moment waarop Hamilton besefte dat z’n strategie totaal verkeerd was.

Wanneer hij vast komt te zitten achter Fernando Alonso volgt wat gefrustreerd heen en weer getelefoneer. Als Mark Webber hem dan ook nog eens van de baan rijdt is de maat voor Hamilton vol. Na de race laat hij zich even gaan op de BBC.

Ik vind dat ik één van de beste races van m’n leven heb gereden en dan kwam ik, door de strategie, ook nog eens verder achteraan te zitten. Op het einde reed Webber op me in. Ik ben blij met wat ik heb laten zien. Ik heb echt alles gegeven. Ik verdiende meer dan wat ik kreeg, maar de volgende race blijf ik ervoor gaan.

Normaal doen de jongens altijd fantastisch werk, maar de strategie was niet goed. Iedereen voor mij reed op één stop en ik moest om één of andere reden er twee doen.

Aan de andere kant van de McLaren garage was er meer reden tot strategische vreugde. Jenson Button besliste om als eerste over te stappen op slicks en dat leverde hem de overwinning op. Score na twee races: Button 1 Hamilton 0.

By peter