Fernando Alonso heeft verbaasd gereageerd op geruchten dat hij zijn McLaren tijdens de Grand Prix van België zonder technisch mankement aan de kant gezet zou hebben. Honda heeft de powerunit van de Spanjaard na de Grand Prix onderzocht, en kon geen bijzonderheden vinden,. Daarop verschenen verschillende verhalen dat Alonso opgegeven zou hebben.

Fernando Alonso is zoals altijd onderwerp van gesprek in de paddock. De tweevoudig wereldkampioen heeft een moeilijke tijd bij McLaren en dat zorgt automatisch voor de wildste geruchten die op verschillende media de ronde doen. Volgens de laatste geruchten zou Alonso tijdens de Grand Prix van België niet uitgevallen zijn door een technisch probleem, maar de Spanjaard zou opgegeven hebben zonder dat er ook maar iets mis was met zijn wagen.

De geruchten komen nadat Alonso zich tijdens de race nogal een negatieve houding aannam tegen zijn team. Over de boordradio verklaarde hij dat het maar gênant was dat hij door het halve veld voorbij gereden werd, hij maakte duidelijk dat het hem niet zoveel kon schelen hoeveel afstand de coureurs voor en achter hem hadden én hij gaf nog maar eens aan dat het beter was dat hij en het team voor het verdere verloop van de race geen radiocontact zouden hebben. Kort voor zijn uitvalbeurt zou Alonso zijn team hebben gevraagd of er nog kans op regen was, waarop het team moest antwoorden dat er geen regen meer ging komen, waarop Alonso zijn wagen zonder technische problemen in de pits geparkeerd zou hebben.

Alonso heeft met verbazing gereageerd op de verhalen. Ik heb de geruchten gelezen, en ik ben er verbaasd over. Mensen vergeten dat ik al drie jaar moet vechten om door Q1 te komen. Ik heb in 2015 in Hongarije mijn wagen teruggeduwd naar de pits om te kunnen rijden in Q2, ik heb geprobeerd te racen met een gebroken rib vorig jaar in Bahrein. Als ik dan de recente verhalen lees, dan heb ik niet het idee dat mensen bezig zijn met wat er werkelijk is gebeurd op Spa.

Volgens Alonso moest hij zijn race in België staken omdat er kansen waren dat er technische problemen zouden optreden. Twee of drie ronden voordat ik uitviel, had ik problemen met de powerunit. In het verleden heb ik wel eens meegemaakt dat er een aantal sensors verkeerde waarden aangaven, de wagen anders aan ging voelen en dat de motor vrijwel direct de geest gaf. Dit keer zijn we gestopt aan het begin van de problemen en hebben de motor gecontroleerd. Later bleek er niets aan de hand te zijn. Tijdens de tweede vrije training op Monza gaan we de motor weer proberen. Als hij kapot gaat dan gaan we hem natuurlijk wisselen, als hij heel blijft dan gaan we er mee door.

Voor de Grand Prix van Italië heeft Honda een geupgrade versie van de powerunit meegenomen. McLaren heeft inmiddels besloten (na de bovenstaande uitspraken van Alonso) om deze powerunit te gaan gebruiken tijdens de kwalificatie en de race, waardoor Alonso in elk geval vijfendertig plaatsen gridstraf gaat oplopen voor de race.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.