Max Verstappen reed de tweede tijd in de kwalificatie maar start morgen door motorpenalty voor het wisselen van onderdelen aan zijn motor als veertiende.

Max Verstappen: Het was best een goede kwalificatie. In Q3 was ik niet zo blij met de auto als in Q1 en Q2, ik weet de oorzaak niet. Dit moeten we uitzoeken. Bij Daniel (Ricciardo red.) was het precies andersom. ik gleed meer en kon vooral in de laatste sector geen grip vinden. Mijn laatste ronde was goed. Ik hoorde in Q3 via de boordradio dat ik op pole position stond en mijn engineer vertelde de sectortijden. Maar ik zei hem daarmee te stoppen en te vertellen wat Lewis aan het doen was. Hij was de man die mij kon verslaan.

We reden ook nog even op intermediates maar ik kon de banden niet op temperatuur krijgen. Dat is sowiezo lastig, de intermediates zijn erg hard.

Ik ben tevreden met het resultaat. Met dit pakket op een seconde achterstand staan is niet slecht. Het was leuk om in de regen te rijden. Ik ben ook blij dat we de kwalificatie vandaag hebben gereden en niet morgen op een droge baan, want anders had ik mij niet als tweede weten te kwalificeren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter