Max Verstappen en Daniel Ricciardo gaan op Monza gridstraffen oplopen. Red Bull gaat hoogstwaarschijnlijk besluiten om een aantal onderdelen van de powerunit te vervangen. Om hoeveel plekken straf het gaat is nog niet bekend, maar hoogstwaarschijnlijk belanden beide heren aan de achterkant van de grid.

Zowel Verstappen als Ricciardo zijn bezig met een vierde exemplaar van de verbrandingsmotor. Het gebruik van een vijfde motor betekent een gridpenalty. Ricciardo is momenteel ook bezig met zijn vierde turbo, en ook deze zal waarschijnlijk vervangen worden. Het is een strategische keuze van Red Bull, aangezien het team verwacht in Singapore veel beter voor de dag te kunnen komen dan op het snelle Monza. Daarom is het niet ondenkbaar dat Red Bull meer onderdelen gaat vervangen, om voor de rest van het seizoen genoeg onderdelen ‘vrij’ te hebben.

Het is geen geheim dat Red Bull altijd goed gaat in Singapore. Ik wil daar geen risico’s nemen door met een oude motor te gaan rijden, dus gaan we strategische keuzes maken. Verklaarde Daniel Ricciardo op Monza. Vorig jaar wist Ricciardo bijna de Grand Prix van Singapore te winnen. De Australiër had aan het eind van de race veel meer snelheid dan winnaar Nico Rosberg, maar kwam aan de finish slechts vijf tienden tekort.

Tijdens de eerste vrije training in Monza werd duidelijk dat Daniel Ricciardo inderdaad een nieuwe verbrandingsmotor en een nieuwe turbo heeft gekregen. Ook heeft Red Bull een nieuwe MGU-H op de wagen gemonteerd, wat voor Ricciardo al reeds het zesde expemplaar is van het onderdeel van de powerunit.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!