De mensen die nog hoop hadden dat Fernando Alonso naar Mercedes zou vertrekken, zien hun hoop steeds kleiner worden. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen heeft namelijk openlijk zijn steun aan zijn huidige team, McLaren, uitgesproken. Dat is te lezen in een Twitterbericht dat het team dinsdag naar buiten bracht.

Na het vertrek van Nico Rosberg uit de Formule 1, werd Fernando Alonso aangewezen als dé man om de regerend wereldkampioen bij het topteam te vervangen. Ook Mercedes teambaas Toto Wolff gaf aan Alonso ‘in ieder geval te overwegen’. De manager van Alonso, Flavio Briatore, was er vorige week echter als de kippen bij om de geruchten de kop in te drukken. Het contract met McLaren zou gerespecteerd worden.

Met onder andere het nieuws dat maandag naar buiten kwam dat Mercedes een bod heeft gedaan op Valtteri Bottas lijken de kansen van een overstap van Alonso uitgesloten. Het Twitterbericht dat McLaren dinsdag naar buiten bracht onderstrepen dit. Alonso heeft maar één doel, en dat is wereldkampioen worden met McLaren-Honda.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!