Jenson Button en David Coulthard zijn de nieuwste namen die zijn toegevoegd aan de line-up van de Race of Champions. Het evenement wordt op 21 en 22 januari gehouden in Miami.

Jenson Button hing vorige maand zijn helm voorlopig aan de wilgen voor wat betreft de Formule 1. De Race of Champions zal het eerste wapenfeit zijn van Button na zijn Formule 1 carrière. Button is geen onbekende tijdens het evenement, vijf maal eerder nam hij deel. Naast Button zal ook David Coulthard aan de start staan tijdens de Race of Champions. De oud coureur van onder andere McLaren en Red Bull Racing zal voor de tiende keer deelnemen. Button en Coulthard zullen, naast het individuele segment van de wedstrijd, samen in actie komen voor Groot Brittannië tijdens de landenwedstrijd.

Eerder werden al Sebastian Vettel, Juan Pablo Montoya, Alexander Rossi en Felipe Massa bekend gemaakt als deelnemers. De Race of Champions is een jaarlijks terugkerend evenement waarin coureurs uit verschillende klassen het tegen elkaar opnemen in gelijkwaardig materiaal. Zo zijn als niet (ex-)Formule 1 coureurs al Kurt Busch, Ryan Hunter Reay, Tony Kanaan en Tom Kristensen bekend gemaakt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.